Historie

In 1965 kwam het gezin van Jan en Trijntje Monsma vanuit Friesland naar Flevoland als pionier op de drooggelegde zeebodem. Hen werd de eerste kavel links aan de Colijnweg toegewezen, een mooie plek, nabij de bebouwde kom van Dronten.


De familie richtte zich oorspronkelijk op de teelt van pootaardappelen, maar vanwege de zware kleigrond werd overgegaan op het telen van consumptie aardappelen. De Eigenheimers en Irene’s werden aan huis verkocht en op den duur werd het assortiment in de boerderijwinkel uitgebreid met andere zelf geteelde producten zoals bloemkool en uien. Piet Monsma specialiseerde zich ook in de teelt van bloemkool. De 20 hectare bloemkool, de aardappelen en uien werden met eigen vrachtauto naar de veiling in IJsselmuiden vervoerd en daar verkocht..(Foto opa Monsma)
.

 

Voor de derde generatie deed zich de mogelijkheid voor het bedrijf bij Dronten te verkopen. De maatschap kocht vervolgens een bedrijf bij Biddinghuizen. De boerderijwinkel stopte en de nadruk voor de broers Jan en Klaas Monsma kwam te liggen op het verpakken van aardappelen en uien.

 

 

Man at work… Jan en Klaas hebben de eerste ”steen” gelegd voor de nieuwe

 loods.

 

The next generation